\z
Flash Vijesti
You are here: Home / ARHIVA / Romske vodje naručile vandalski napad

Romske vodje naručile vandalski napad

Nepoznata osoba u noći između ponedjeljka i utorka gađala je kamenicom prozor iznajmljene kuće u Podgorici predsjednice Ženske RAE mreže Behije Ramović. U trenutku incidenta, koji se dogodio sat i 15 poslije ponoći, Ramovićeva je bila u kući sa svojom maloljetnom kćerkom i spavala je.

„Usnu sam čula prasak. Tako je puklo da sam instinktivno izašla i vidjela polomljeno staklo i ogroman krš. Možda griješim, ali odgovornim za napad na mene i moje maloljetno dijete smatram samoprozvane romske lidere“, kazala je Ramović i dodala da, srećom, niko nije povrijeđen, pišu Dnevne novine.

Policija je juče uradila uviđaj, a kamen kojim je gađana kuća Ramovićke odnijet je u Forenzički centar na vještačenje. Povod za napad ona vidi u svom deceniju dugom radu na zaštiti ženskih i dječijih prava, te javnoj prozivci romskih lidera od njene koleginice u ponedjeljak ujutro u medijima.

„Ženska RAE mreža i Centar za romske inicijative od septembra sprovode projekat protiv prisilnih brakova i rane udaje Romkinja i Egipćanki, koji finansira američka ambasada. Moja koleginica je juče ujutro gostovala u jutarnjem programu Televizije Crne Gore i javno prozvala romske lidere da su najveća prijetnja Romkinjama i Egipćankama“ kazala je Ramović i poručila da je neće ućutkati i zaustaviti tim napadom. I ranije su, kako je rekla, samozvani romski lideri prijetili njoj i njenoj koleginici vezano za projekat u kojem one javno skreću pažnju i glasno govore o prodaji romskih i egipćanskih djevojčica.

Njenoj koleginici su prijetili i poručili da će „smiriti oni nju“, a nju su, priča Behija, pitali „ko sam ja da mijenjam njihove zakone“.

Izvor: CDM

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top