\z
Flash Vijesti
You are here: Home / ARHIVA / TIKA priredila iftar za Rome u Podgorici

TIKA priredila iftar za Rome u Podgorici

Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) priredila je ramazanski iftar zaRomekoji su državljani Crne Gore i koji žive na teritoriji Podgorice. „Ovo je samo početak naše saradnje, naš iftar će se nastaviti, i želim da vam prenesem selame od premijera Turske Recepa Tayyipa Erdogana“, kazao je koordinator TIKA-e u Crnoj Gori Birol Cetina, dodajući da je premijer Turske uvijek uz njih.

 

Iftaru zaRomeprisustvovao je i crnogorski reis Rifat ef. Fejzić, koji je naglasio da romi u Crnoj Gori, u Islamskoj zajednici, ne samo da imaju jednaka prava već da su i privilegovani, s obzirom na to da je za njih školarina u medresi besplatna. „Ja sam više puta isticao i želim ovdje da kažem da su muslimani braća, da su vjernici braća i da je Islamska zajednica otvorena za vas kao i za sve muslimane, mi ne pravimo razliku među ljudima, jer su pred Bogom svi jednaki“, rekao je reis.

 

Fejzić je obraćajući se Romima istakao da svako kome je džamija sveto mjesto, kome je mjesec ramazan svet mjesec, i svako ko posti, među njima nema razlike bez obzira na to kako se izjašnjava. Zahvalivši se turskoj vladi, predstavnik Roma Isan Gaši je kazao da je ovom prilikom Islamska zajednica vidjela da su i Romi na putu posta.

 

Okončavši zajednički iftar sa Romima, glavni imam za Podgoricu i Nikšić Džemo Redžematović proučio je zajedničku dovu. Kako je saopšteno za agenciju Anadolija, ovo je prvi iftar u nizu u organizaciji agencije TIKA-e koji će narednih dana biti priređivani za stanovnike Podgorice.(Agencija Anadolija)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top