\z
Flash Vijesti
You are here: Home / ARHIVA / Turski Crveni polumjesec donirao pomoć Romima u Podgorici

Turski Crveni polumjesec donirao pomoć Romima u Podgorici

Romskim stanovnicima kampa na Koniku u Podgorici danas je donirana pomoć posredstvom posredstvom turskog Crvenog polumjeseca.

 

Pomoć u vidu odjeće i obuće za stanovnike kampa, posredstvom Crvenog polumjeseca upućena je od strane Pokrajine Kirklareli iz Turske, a za 805 stanovnika Kampa pomoć je uručio ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Mehmet Niyazi Tanilir.

 

„Ova pomoć dolazi iz turskog grada Kirklareli, koju je obezbijedilo udruženje ‘Ljubav svijeta’, a tu je naravno zaslužan i guverner grada, a ovom bi se prilikom htjeli i zahvaliti na pomoći pruženoj od strane tog udruženja, kao i Crvenom krstu Crne Gore“, kazao je Tanilir.

 

Kako je rekao, prema listi na kojoj se nalazi svaki stanovnik kampa je dobio je odgovarajuće odjevne predmete.

 

„U ovaj tranzitni period nećemo ovaj narod ostaviti same, trudit ćemo se na sve načine da ublažimo njihove probleme, a u okviru toga sa državnim institucijama Crne Gore, naročito sa Crvenim krstom često sarađujemo i na taj način želimo da doprinesemo poboljšanju njihovog načina života“, izjavio je ambasador Turske u Crnoj Gori.

 

Romi iz Kampa na Koniku nedavno su dobili kontejnere u kojima su smješteni nakon požara koji je krajem jula prošle godine zahvatio cijelo naselje, a dok svih 150 porodica nije dobila kontejnere, bili su smješteni u šatorima koji su predstavljali donaciju turskog Crvenog polumjeseca.

 

Ovoga puta pomoć je posredstvom turskog Crvenog polumjeseca pristigla i od Pokrajine Kirklareli, a u okviru današnje dodjele pomoći, ambasador Tanilir je posjetio i dječiji vrtić koji se nalazi u okviru romskog Kampa.

 

Predstavnik romskog Kampa Ganija Pajazitaj kazao je u izjavi za agenciju Anadolija (AA) da niko u tolikoj mjeri velikodušno kao Crveni polumjesec nije pomogao tim stanovnicima.

 

Jelena Dubak, generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore, danas se u izjavi za medije zahvalilila na ukazanoj velikoj pomoći, odnosno još jednom izraženoj želji da se pomogne ljudima koji žive u Kampu.

 

(Agencija Anadolija)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top