\z
Flash Vijesti
You are here: Home / ARHIVA / Iz Ministarstvu za ljudska i manjinska prava tvrde: Stepen diskriminacije opada sporijim tempom nego što bi željeli.

Iz Ministarstvu za ljudska i manjinska prava tvrde: Stepen diskriminacije opada sporijim tempom nego što bi željeli.

Istraživanje  koje je sproveo CEDEM je pokazalo i da građani osjećaju veliku netrpeljivost prema Romima. Čak 30 odsto građana reklo je da ne bi željeli da im oni budu u komšiluku. Uprkos tome, utvrđeno je da je nivo diskriminacije prema ovoj društvenoj grupi na znatno nižem nivou u odnosu na zemlje Zapadne i Istočne Evrope.

Radošević-Marović podsjeća da resor u kojem radi organizuje istraživanja o stepenu diskriminacije svake druge godine kako bi pratili kretanja u vezi sa diskriminacijom u našem društvu i da jeste činjenica da su od 2011. godine Romi najdiskriminisaniji u društvu.

Taj procenat, ipak, opada, što znači da se odnos prema Romima poboljšava. Dobrim dijelom su prihvaćeni u našem društvu  rekla je ona. Prema njenim riječima, Romi su najlošije pozicionirani u dru- štvu kada je riječ o njihovom socio-ekonomskom položaju.

 

Izvor: Analitika

06.jun.2017.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top