\z
Flash Vijesti
You are here: Home / ARHIVA / Prvi put izabrana Romkinja za potpredsjednicu Europskog parlamenta

Prvi put izabrana Romkinja za potpredsjednicu Europskog parlamenta

Protekle sedmice u Europskom parlamentu, održani su izbori na kojima su izabrani potpredsjednici Parlamenta EU. Za potpredsjednicu izabrana je i Livia Jaroka, predstavnica Europskog parlamenta iz Mađarske. Livia je Romkinja, koja je u Evropskom parlamentu od 2004. godine.

Ona je prvo izabrana za člana Europskog parlamenta 2004. godine, a tokom izbora, dobila je glasove od 290 članova EU parlamenta.

Njen izbor predstavlja ogroman motiv i izazov za romsku zajednicu, imajući u vidu činjenicu da je Livia prva Romkinja koja je izabrana na ovako visoku poziciji i funkciji u Europskim institucijama.

Pored Livie za potpredsjednika Europskog parlamenta izabran je i Fabio Massimo Castaldo, zamijenivši Gall-Pelcz i M. Lambsdorff.Fabio Massimo Castaldo bio je član Europskog parlamenta od 2014. godine. Za potpredsjednika izabran je sa 325 glasova.

Portal RomaTimes navodi da je Livia Jaroka članica Međunarodne unije Roma – IRU, gdje je potpredsjednica ove međunarodne organizacije. “Ovo je pravi uspjeh i za samu organizaciju, koji jača njen kredibilitet kao romske organizacije”, objavio je  portal RomaTimes.

 Izvor –  (portal-udar.net)

21.11.2017.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top