\z
Flash Vijesti
You are here: Home / ARHIVA / Stanovi za 120 porodica raseljenih sa Kosova

Stanovi za 120 porodica raseljenih sa Kosova

Ukupno 120 porodica raseljenih sa Kosova, koje od 1999. godine žive na teritoriji Podgorice, danas su u okviru Regionalnog stambenog programa dobile ključeve stanova u podgoričkom naselju Konik.

Na svečanosti povodom uručenja ključeva novih stambenih jedinica saopšteno da je Crna Gora, od kada se suočava sa izazovom zbrinjavanja izbjeglica, izgradila 1.500 stanova

Ključeve 120 novoizgrađenih stanova danas je predstavnicima raseljenih porodica uručio potpredsjednik Vlade Crne Gore Milutin Simović.

„Crna Gora je u bliskoj prošlosti pokazala solidarnost i razumijavnje da otvori svoja vrata za sve nevoljnike kojima je bila potrebna. Mnogi od njih su za vrijeme rata izgubili svoju imovinu, ali i svoje bližnje. U Crnoj Gori su prepoznali svoj novi dom i svoju novu nadu. Od kada se suočava sa izazovom zbrinjavanja izbjeglica, u Crnoj Gori je izgrađeno 1.500 stambenih jedinica. Ovom prilikom zahvaljujem na naporima EU, koja je glavni donator Regionalnog stambenog programa. Porodicama koje su danas riješile stambeno pitanje, čestitam u ime Vlade Crne Gore“, kazao je Simović.

Šef Delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orav, kazao je da je EU izdvojila oko šest miliona eura za izgradnju 120 stambenih jedinica.

„Dodatna 51 stambena jedinica će biti završena naredne godine. EU je finansirala i projekat socijalne inkluzije za ljude koji žive u ovom kampu, s ciljem poboljšavanja pristupa zdravstvu i obrazovanju“, istakao je Orav.

Regionalni stambeni projekat sprovodi se u više od 13 crnogorskih opština. Glavni donator programa je Evropska unija, a značajne novčane kontribucije osigurale su vlada Sjedinjenih Američkih Država, kao i vlade Italije, Njemačke, Norveške, Švajcarske, Danske i Turske.

Snažnu podršku programu pružili su Visoki komesarijat ujedinjenih naroda za izbjeglice ( UNHCR)i Organizacija za sigurost i saradnju u Evropi (OSCE).

15.11.2017.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top