\z
Flash Vijesti
You are here: Home / ARHIVA / Memorandum o saradnji Ministarstva za ljudska i manjinska prava i NVO „Phiren Amenca“

Memorandum o saradnji Ministarstva za ljudska i manjinska prava i NVO „Phiren Amenca“

U znaku uspješne saradnje koju Ministarstvo za ljudska i manjinska prava ima sa nevladinim organizacijama za unaprijeđenje i zaštitu ljudskih prava danas je potpisan Memorandum sa NVO Koračajte sa nama – Phiren Amenca.

Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka istakao je značaj zajedničke saradnje i pozdravio sve veće uključivanje mladih obrazovanih aktivista/kinja iz romske i egipćanske zajednice sa namjerom da se poboljša položaj i kvalitet života ove zajednice.

Elvis Beriša ispred nevladine organizacije Koračajte sa nama – Phiren Amenca je kazao da će dalji fokus saradnje biti usmjeren na aktivnosti koji se odnose na razvoj identiteta Roma i Egipćana u Crnoj Gori.

Saradnja će pratiti i aktivnosti koje se odnose i na unaprijeđenje socijalnog i ekonomskog položaja romske i egipćanske populacije, zatim pitanje stambene situacije, obrazovanje, zdravstvenu zaštitu, zapošljavanje, pravni status, socijalnu i porodičnu zaštitu, ikao i identitet.

Memorandum o saradnji ispratiće period do 2020 kada ističe Strategija za socijalnu inkluziju Roma i Egipćana u Crnoj Gori 2016-2020.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

16.12.2017,

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top