\z
Flash Vijesti
You are here: Home / ARHIVA / Jačati svijest romske i egipćanske populacije

Jačati svijest romske i egipćanske populacije

Jačanje svijesti romske i egipćanske populacije o važnosti kulture, tradicije i univerzalnih vrijednosti neophodno je u cilju pružanja podrške i razvoju njihovog kulturnog identiteta, saopšteno je iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava. Ministar za ljudska i manjinska prava, Mehmed Zenka sastao se sa predstavnicama Crvenog krsta Crne Gore i KIC-a “Budo Tomović” kako bi definisali zajedničke projektne aktivnosti za naredni period.

Sagovornici su se saglasili da je neophodno jačati svijest te populacije o važnosti kulture, tradicije i univerzalnih vrijednosti, te su u tom pravcu dogovarani prvi koraci u organizaciji predstave koja će biti ubrzo i realizovana.

Zenka je ocijenio projekat vrlo značajnim posebno za mladu romsku i egipćansku populaciju, istučući važnost promocije njihovog kulturnog identiteta. U projektu će učestvovati i pripadnici romske populacije i na taj način najbolje promovisati važnost socijalne inkluzije te etničke grupe.

Zenka je kazao da je značajno upoznavanje romske domicilne populacije sa kulturološkim odrednicama svog naroda, ali i ukazivanja na djelove tradicije koji su i danas okarakterisani kao negativni fenomen odnosno kršenje osnovnih ljudskih prava.

Predstavnici Crvenog krsta Crne Gore kazali su da je dosadašnja saradnja sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava kvalitetna u oblasti unaprijeđenja kvaliteta života te ranjive društvene grupe. Oni su rekli da očekuju da će i realizacija zajedničkih aktivnosti u ovoj godini biti još uspješnija.

Iz KIC-a “Budo Tomović” pozdravili su ideju o saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava, budući da je riječ o razvijanju i jačanju segmenta kulture koji će imati i edukativni karakter.

22.03.2018.

Izvor: Portal Analitika

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top