67
Opština Tivat: učenici iz RE populacije Dobili školske torbe, pribor i pomoć za kupovinu knjiga
сеп 2, 2018   //   By:   //   ARHIVA, IZ CRNE GORE, Uncategorized, VIJESTI   //   No Comment

Ispred Kancelarije za RE asistenta i medijatora u nastavi, prisutnima se obratio i medijator u nastavi Xhafer Brahimi koji se zahvalio Opštini Tivat na pružanju podrške i čestitao učenicima polazak u školu.

U organizaciji Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti, a u saradnji sa Kancelarijom za Romsko-egipćanskog (RE) asistenta i medijatora u nastavi, u multimedijalnoj sali Opštine Tivat, ovog vikenda upriličen je prijem za učenike RE populacije.

Ove godine, 87 učenika RE populacije u Tivtu će pohađati osnovnu, dok će njih pet pohađati srednju školu.

Učenicima osnovne škole ovom prilikom uručene su školske torbe i neophodni školski pribor, dok je pet učenika srednje škole dobilo finansijsku pomoć u iznosu od po 150 eura za kupovinu knjiga i školskog pribora.

Prisutne je u ime lokalne uprave pozdravila sekretarka za kulturu i društvene djelatnosti mr Dubravka Nikčević, koja je tom prilikom poželjela prvacima srećan polazak u školu, a svim učenicima uspješan nastavak školovanja.

„Opština Tivat pruža sveobuhvatnu podršku učenicima RE populacije i njihovim roditeljima, kako bi što lakše krenuli u školu, počevši od besplatnog prevoza, preko obezbjeđivanja školskih torbi i pribora, te novčane pomoći srednjoškolcima. Opština Tivat nastavlja sa finansiranjem RE asistenta i medijatora u nastavi, što je primjer dobre prakse“, istakla je Nikčević.

Ispred Kancelarije za RE asistenta i medijatora u nastavi, prisutnima se obratio i medijator u nastavi Xhafer Brahimi koji se zahvalio Opštini Tivat na pružanju podrške i čestitao učenicima polazak u školu.

Prijemu je prisustvovao i predstavnik JU OŠ „Drago Milović“, Predrag Šušić.

Opština Tivat će i ove godine učenicima RE populacije obezbijediti besplatan prevoz, kao i prevoz za djecu predškolskog uzrasta, dok će JPU „Bambi“ omogućiti besplatan boravak za djecu predškolskog uzrasta.

Sve te aktivnosti su nastavak prakse pružanja podrške za učenike/ce RE populacije, a sve u cilju veće inkluzije djece pripadnikate populacij,e kako u obrazovni sistem, tako i u druge segmente društvene zajednice.

 

02.09.2018. godine

About the Author :

Leave a reply