\z
Flash Vijesti
You are here: Home / aktuelno / Marković čestitao Svjetski dan Roma

Marković čestitao Svjetski dan Roma

Premijer Duško Marković čestitao je Svjetski dan Roma 8. april, pripadnicima te zajednice i članovima Udruženja Roma Crne Gore. Marković je poručio da Vlada posvećeno stvara kvalitetan institucionalni okvir za unapređenje položaja manjinskih nacionalnih zajednica. On je rekao da ambijent sveukupne kohezije i društvenog sklada, čini Crnu Goru primjerom regiona i šire.

 “Dan Roma je prilika da još jednom istaknemo da Vlada posvećeno stvara kvalitetan institucionalni okvir za unapređenje položaja manjinskih nacionalnih zajednica, te da se Crna Gora prepoznaje kao zemlja koja primjenjuje visoke međunarodne standarde u ovoj oblasti“, navodi se u čestitki Marković. On je podsjetio da su u decembru prošle godine obezbijeđeni stanovi za 171 porodicu iz kampa Konik 1, čime je nakon 18 godina zatvoren najveći kolektivni centar u Crnoj Gori.

“Prilika je i da saopštim da smo upravo ovih dana usvojili dokument kojim se uspostavljaju mjere i aktivnosti sa ciljem unapređenja statusa pripadnika romske zajednice u oblasti obrazovanja, zapošljavnja, kulture i zaštite identiteta”, naveo je Marković.

07.04.2019.

Izvor: Vijesti

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top