\z
Flash Vijesti
You are here: Home / aktuelno / Povećanje zaposlenosti Roma je prioritet za Romski Savjet

Povećanje zaposlenosti Roma je prioritet za Romski Savjet

Na osnovu Memoranduma o saradnji između Romskog savjeta i preduzeća Deponija iz Podgorice i  Cetinja zaposleno je šest pripadnika romske populacije,  četiri na Cetinju i dva u Podgorici. Oni će u narednom periodu biti angažovani na poslovima čišćenja i održavanja grada. Romski Savjet je u  stalnoj komunikaciji sa romskom zajednicom i poznaje potrebe svih pripadnika ove populacije i spreman je da izađe u susret zadovoljavanju njihovih potreba.

Nezaposlenost je jedan od glavnih izazova inkluzije i neophodno je da se što više Roma zapošljava kako bi izašli iz kruga siromaštva koje ih limitira u potpunoj integraciji. Svako novo zapošljavanje je doprinos poboljšanju položaja romske populacije na tržištu rada kojim se eliminiše jedan od glavnih faktora lošeg položaja ove zajednice. Ovo je rezultat  uspješne saradnje između Savjeta i preduzeća Čistoća koja doprinosi poboljšanju položaja romske populacije na tržištu rada.

Podgorica,08.09.2019.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top