\z
Flash Vijesti
You are here: Home / aktuelno / Neophodno je da se Romi i Egipćani politički organizaciju

Neophodno je da se Romi i Egipćani politički organizaciju

Romi i Egipćani u Crnoj Gori još nisu politički organizovani, ali je potreba osnaživanja njihovih unutrašnjih kapaciteta i uključivanja u politički život društva Crne Gore odavno prepoznata, poručeno je sa dvodnevne obuke o političkoj particiji Roma i Romkinja koju je Ministarstva za ljudska i manjinska prava organizovalo u opštini Ulcinj.

U cilju unaprijeđenja položaja ove zajednice u Crnoj Gori, poslednjih godina formirani su institucionalni mehanizmi i  ojačan civilni sektor za zaštitu i unaprijeđenje položaja romske i egipćanske zajednice.  Sve je veći broj mladih aktivista i aktivistkinja, koji se zalažu za bolje ostvarivanje prava svoje zajednice.

Vlada Crne Gore donela je niz strateških dokumenata za poboljšanje sveukupne situacije Roma i Egipćana u Crnoj Gori  i kroz multisektorski pristup radi aktivno na realizaciji postavljneih ciljeva.

 Obuka koja je organizovana prethodna dva dana za srednjoškolce/ke, studente/kinje, te medijatore romske i egipćanske populacije iz oblasti zdrastva, obrazovanja, rada i socijalne zaštite imala je za cilj podizanje svijesti o neophodnosti političke participacije i Roma i Egipćana u političkom životu Crne Gore.

 29.10.2019.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top