\z
Flash Vijesti
You are here: Home / aktuelno / Predavanje o ugovorenim brakovima

Predavanje o ugovorenim brakovima

U organizaciji Ministarstva za ljudska i manjinska prava i Romskog Savjeta danas je, za učenike/ce i njihove roditelje, u osnovnoj školi “Božidar Vuković Podgoričanin” održano predavanje o ugovorenim brakovima u romskoj zajednici .

Sokolj Beganaj iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava, prisutne je informisao o mjerama koje ovo ministarstvo ali i cijela Vlada preduzimaju na poboljšanju položaja romske zajednice. Beganaj je govorio i o štetnosti pojave ranih ugovorenih brakova koji limitiraju mogućnosti za obrazovanjem i napretkom svakog pojedinca iz romske populacije. Ova pojava je osim toga, kako je rekao Beganaj, i zakonski kažnjiva. Rani ugovoreni brakovi su pojava po kojoj se karakteriše romska zajednica i zbog koje ovaj narod u javnosti izložen predrasudama i stereotipima.

Dio predavanja je bio ostavljen i za pitanja učenika i roditelja. Njihova pitanja su se najviše ticala mjera podrške i kako da ih dobiju. Roditelji su uputili inicijativu predstavnicima Ministarsrstva da se za učenike/ce obezbijedi užina kako bi sva djeca mogla da imaju obrok u školi. Dio pitanja se odnosio i na pravni status i njegovo regulisanje.

Predstavnici Romskog savjeta saslušali su pitanja i obećali su moguću podršku za svaki pojedinačni slučaj kako bi se isti na zadovoljstvo zainteresovanih riješio. Kancelarija Savjeta, kako su kazali, je uvijek otvorena za sva pitanja i problem koji opterećuju romsku zajednicu.

Podgorica 01.10.2019.godine

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top