\z
Flash Vijesti
You are here: Home / aktuelno / Bjelo Polje – Unaprijediti kvalitet života Roma

Bjelo Polje – Unaprijediti kvalitet života Roma

Bjelo Polje -  Završna pres- konferencija projekta „Prijatelji romske zajednice”, koji su realizovale nevladine organizacije „Romi sa sjevera” i „Romski pokret”, u saradnji sa Sekretarijatom za ruralni i održivi razvoj i Crvenim krstom Bijelo Polje,održana je u prostorijama Crvenog krsta. Koordinator Rafet Mulić istakao je da je okosnica projekta bila trodnevna manifestacija naslovljena „Prijatelji romske zajednice” koja se sastojala od programa upriličenih povodom obilježavanja tri važna datuma.

Tako je 15.oktobra, Svjetskog dana žena na selu, u OŠ „Pavle Žižić” u Njegnjevu, organizovana edukativno-humanitarna akcija pod motom „Sa sela sam, tim se dičim”. Sledećeg dana održan je zanimljiv program u Srednjoj stručnoj školi povodom Svjetskog dana hrane i hljeba, dok je u OŠ „Dušan Korać“ organizovan edukativno- humanitarni program „Iskorijenimo siromaštvo” upriličen povodom Svjetskog dana borbe protiv siromaštva, 17. oktobra, podsjetio je Mulić.

Mašan Živković, koordinator u opštinskom Crvenom krstu, kaže da je važno umrežavanje državnih institucija i nevladinog sektora, kako bi se dao zajednički doprinos unapređenju kvaliteta života Roma. Najveći problemi s kojim se Romi i dalje suočavaju su izolovanost, nepismenost, kao i nedostatak hrabrosti i spremnosti da se mijenjaju, kazala je Rozana Božović, portparolka NVO „Romski pokret”.

24.10.2019.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top