\z
Flash Vijesti
You are here: Home / aktuelno / Posredstvom Savjeta Evrope u Ulcinju uskoro usvajanje LPA za poboljšanje pložaja Roma i Egipćana u Ulcinju

Posredstvom Savjeta Evrope u Ulcinju uskoro usvajanje LPA za poboljšanje pložaja Roma i Egipćana u Ulcinju

Romacted tim na čelu sa novim projektnim službenikom Savjeta Evrope Aleesandrom Botta juče je prisustvovao sastanku Institucionalne radne gupe u Ulcinju. Sastanku su prisustvovali visoki zvaničnici Opštine, predstavnici Centra za socijalni rad, Zavoda za zapošljavanje, Osnovne škole, Uprave policije kao i predstavnici lokalnih romskih i egipćanskih  organizacija.

Bila je to prilika da još jednom uz posredstvom facilitatora Savjeta Evrope, Marka Junkovića razgovaramo o mjerama za unapredjenje položaja RE zajednica koje su planirane novim akcionim planom za inkluziju RE zajednica u Ulcinju.

Dogovoreno je da lokalni akcioni plan uskoro bude na javnoj raspravi, kao i da predstavnici RE zajednica obezbjede više konkretnih brojčanih podataka kako bi akcioni plan bio kvalitetniji i sadržajniji. Očekuje se da do kraja godine akcioni plan bude usvojen i time stvore preduslovi da uz medjusektorsku saradnju, sistematično dugoročno rješavamo pitanje pune inkluzije RE zajednica.

29. 10.2019.

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top