\z
Flash Vijesti
You are here: Home / ARHIVA / Regionalna konferencija „Romski jezik u obrazovanju“

Regionalna konferencija „Romski jezik u obrazovanju“

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i Centrom za očuvanje i razvoj kulture manjina, povodom Svjetskog dana romskog jezika 5.novembra 2019. organizuje Regionalnu konferenciju ,,Romski jezik u obrazovanju“. Konferencija će se održati sjutra sa početkom u 09:00 časova, u Podgorici, u hotelu Ramada -  sala Millenium.

U uvodnom dijelu planirano je obraćanje ministra za ljudska i manjinska prava Mehmeda Zenke, Generalnog direktora Direktorata za obrazovanje pripadnika manjinskih naroda i drugih nacionalnih zajednica Marasha Dukaja i  šefa Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Aiva Orava.

Tom prilikom iskustva svojih država će prezentirati predstavnici/ce iz zemalja regiona: Republike Slovenije, Republike Hrvatske, Republike Srbije,  Bosne i Hercegovine, Republike Albanije, Republike Sjeverne Makedonije i Republike Kosovo. Takođe, na konferenciji će biti prezentovan program za uvođenje romskog jezika u obrazovni sistem Crne Gore.

04.11.2019.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top