\z
Flash Vijesti
You are here: Home / aktuelno / U Opštini Bjelo Polje počela da radi prva Romkinja – otvorena Kancelarija za Rome

U Opštini Bjelo Polje počela da radi prva Romkinja – otvorena Kancelarija za Rome

Predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović, razgovarao je danas sa Dženadom Rizvanović, prvom Romkinjom zaposlenoj u Opštini Bijelo Polje. Predsjednik Smolović je kazao da je zapošljavanje Rizvanovićeve, poruka kojom lokalna samouprava želi da pruži primjer i ostalim opštinama u Crnoj Gori o potrebi snažnijeg uključivanja ranjivih kategorija u lokalne i državne institucije. Sastanku je prisustvovala i Saida Čikić, sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu u okviru kojeg je otvorena Kancelarija za Rome, gdje je Dženada zaposlena na neodređeno vrijeme.

“Ovo je prva Kancelarija za Rome u Crnoj Gori, a pored Rizvanović u istoj kancelariji na neodređeno radni odnos je zasnovao njen sugrađanin Vladimir Luković. Ova Kancelarija i zaposleni u njoj predstavljaju važan resurs za našu opštinu i da će u značajnoj mjeri doprinijeti socijalnoj inkluziji pripadnika romske zajednice” – kazala je sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu Saida Čikić.

Dženada se zahvalila predsjedniku i sekretarki na ukazanom povjerenju.  “Srećna sam i ponosna što sam upravo ja odabrana da radim na tom radnom mjestu. Želim da uz pomoć ove kancelarije pomognem mom narodu u cilju što bolje integracije u društvo“, kazala je Rizvanović. Podsjećamo, predsjednik Petar Smolović izabran je za “Najboljeg predsjednika – prijatelja Roma”, koji je svojim zalaganjem u najvećoj mjeri unaprijedio položaj romske manjine. Predsjednik će nagradu primiti 19. novembra u Briselu.

15.11.2019.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top