\z
Flash Vijesti
You are here: Home / aktuelno / Motivaciona radionica za pripadnike romske populacije u Beranama

Motivaciona radionica za pripadnike romske populacije u Beranama

U sklopu realizacije projekta “ Unapređenje zapošljivosti – stvaranje održivih rješenja za RE stanovništvo u sjevernom dijelu Crne Gore” koji realizuju opštine Bijelo Polje i Berane i njemačka organizacija HELP uz podršku Romskog Savjeta, održana je motivaciona radionica za pripadnike/ce romske zajednice u Beranama. Cilj ove radionice je da se romsko stanovništvo motiviše da se uključi u aktivnosti projekta. Projekat će osposobiti nezaposlene RE da pristupe tržištu rada poboljšavajući sprovođenje postojećih aktivnih mjera zapošljavanja i poboljšavajući lokalne inicijative za zapošljavanje.

Konkretno, projektom je predviđeno stručno osposobljavanje i obuka na radnom mjestu za 37 nezaposlenih RE iz sjeverne regije kako bi unaprijedili svoje profesionalne vještine i pomogli u rješavanju problema nezaposlenosti romske populacije. Osim toga, 10 nezaposlenih RE iz Berana i Bijelog Polja će dobiti podršku za dodatno šestomjesečno zapošljavanje. Takođe će se stvoriti lokalna platforma za zapošljavanje s ciljem podsticanja veza među poslodavcima; RE zajednica i opštine. Očekuje se da će ovo poboljšati izglede za zapošljavanje za RE, istovremeno poboljšavajući njihovu uključenost na tržištu rada i smanjiti siromaštvo.

06.feb.2020.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top