\z
Flash Vijesti
You are here: Home / aktuelno / U naselju Totoše žive časni, pošteni i plemeniti građani Crne Gore i Ulcinja, kojima je Crna Gora u srcu

U naselju Totoše žive časni, pošteni i plemeniti građani Crne Gore i Ulcinja, kojima je Crna Gora u srcu

Povodom natpisa i komentara koje su se čuli tokom jučerašnjeg i današnjeg dana, vezano za audio snimak koji kruži društvenim mrežama i portalima,  osjećam potrebu da neke stvari razjasnimo i pojasnimo.Svako  od nas pojedinačno ima svoje Ime i Prezime sa ciljem da bi smo se identifikovali. Ne postoji generalna krivica i svako od nas je  odgovoran  za svoju svoju izgovorenu riječ ili postupak i svako od nas snosi svoj  teret eventualnih svojih postupaka i posledica.

Prosto sam kao čovjek koji živi u naselju Totoše,  razočaran   pristrasnim  i neprimjerenim saopštenjima pojedinih medija. U jednom od takvih medijskih saopštenja stoji sledeće citiram:  “  u snimku koji je objavila i Televizija Teuta govori se o navodnoj kupovini glasova, pred ponavljanje izbora na glasačkom mjestu br. 5, gdje većina glasača dolazi iz naselja Totoši u kojoj navodno treba da se skupe glasovi podrške.

Ovo je notorna neistina, sad ću to  brojkama da argumentirati.  Na glasačkom mjestu br. 5 ima ukupno oko 722 birača, a naših je glasača na tom biračkom mjestu oko 100,  a ukupan broj naših glasača u Ulcinju je oko 300. Od toga  nekih 60 glasača žive u Totoše. Ostali  žive u Bjelu Goru, Kodre  i šire okoline grada. Što se tiče glasačkog mjesta broj 5 – Palma, na tom glasačkom mjestu glasa možda stotinjak pripadnika naše zajednice, Isto toliko njih glasa na biračkom mjestu br.30 Š.C Bratstvo Jedinstvo, ostali glasaju na drugim biračkim mjestima ( Komunalno, Dom Kulture…) . To znači da ni 1/5 Totošana ne glasa na biračkom mjestu br.5, pa samim tim tvrdnja da na glasačkom mjestu br.5 većinu glasača čine Totošani je besmislena  i zlonamjerna. Ovo su činjenice.

 Iz izvještaja kojeg sam citirao, ispade da smo mi odlučujući faktor na ponovljenim izborima. To bi po automatizmu značilo da ćemo mi  biti dežurni krivci, kakav god bude ishod  ponovljenih izbora, dakle ko god bude pobjedio ili izgubio, mi ćemo biti krivci jer “ Mi činimo većinu na glasačkom mjestu br.5 ”  Nemojte to da radite, nemojte nam nepotrebno crtati mete. Možda neke stvari iznosite iz neznanja, dešava se, ali je dobro da se predhodno dobro informišete, pa tek onda iznosite analize i sve ono što smatrate neophodnim. Jedna od uloga medija jeste da objektivno informiše građane sa činjeničnim stanjem. Nažalost ovo nema blage veze za činjenicama.

 Apelujem na sve one koji žele da se bave ovim problemom, to je njihovo pravo, ali vodite računa o tome šta govorite  i iznosite. Nemojte nam crtati mete, nemojte nas satanizovati, svako od nas ima svoje ime i prezime. Koletivna krivica ne postoji, postoji samo pojedinačna krivica, zato nam služe imena da bi smo se međusobno identifikovali.U ovoj pometnji i haosu  koji je nastao, svaka neprimjerena riječ ili subjektivna procjena,  može da ima dalekosežne posledice. Zato zbog mira, sloge  i za dobro svih građana Ulcinja, nemojte dolivati ulje u vatru, smirite strasti, nemojte ih razbuktati, jer to ne ide nikome u prilog.  S ponosom mogu da kažem sledeće,  skoro svi politički subjekti koji gravitiraju u Ulcinju imaju svoje simpatizere u naselju Totoši, to pokazuje  da ne robujemo nikome i da razmišljamo svojom glavom.

I Na kraju želim da istaknem u naselju Totoše žive časni, pošteni i plemeniti ljudi i građani Crne Gore i Ulcina, kojima je Crna Gora u srcu i koji su oduvjek bili lojalni građani Crne Gore i Ulcinja, nemojte nas predstavljati kao demone, svako od nas ponekad nešto pogreši i niko nije imun na to, ali kao što rekoh maloprije, ne postoji koletivna krivica, nego samo pojedinačna.

Muhamed Uković

02.04.2022.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top