\z
Flash Vijesti
You are here: Home / aktuelno / Informativna sesija povodom Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava

Informativna sesija povodom Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u saradnji sa Ministarstvom finansija i Ministarstvom rada i socijalnog staranja, održalo je danas informativnu sesiju povodom Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za projekat “Podrška socijalnoj inkluziji Roma/kinja i Egipćan/kinja”.

Poziv je dio Programa Evropske unije i Crne Gore za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu politiku (SOPEES 2015-2017)
Sredstva su namjenjena, kako bi se omogućila obuka i rad saradnika u socijalnoj inkluziji Roma i Egipćana, u sektorima zdravstva, zapošljavanja i socijalne zaštite u 11 opština u Crnoj Gori: Bar, Berane, Bijelo Polje, Budva, Cetinje, Herceg Novi, Nikšić, Pljevlja, Podgorica, Tivat i Ulcinj.

Kroz projekat će se omogućiti rad saradnika u socijalnoj inkluziji Roma/kinja i Egipćana/ki u zdravstvenim centrima i bolnicama, kancelarijama Zavoda za zapošljavanje, biroima rada i centrima za socijalni rad, u ovim opštinama i unutar romskih i egipćanskih zajednica/naselja. Nadoknada za rad saradnika će se obezbijediti iz finansijskih sredstava ovog projekta.

Planirano je da projekat traje najmanje 12, a najviše 18 mjeseci. Raspoloživa finansijska sredstva ukupno iznose 440.882,35 EUR, od čega je Evropska unija kroz Instrument predpristupne pomoći IPA obezbijedila 374.750,00 eura, a kontribucija Vlade Crne Gore 66.132,35 eura.
Projektom je predviđena obuka najmanje 60 potencijalnih saradnika u socijalnoj inkluziji Roma/kinja i Egipćana/ki u oblastima zdravstva, zapošljavanja i socijalne zaštite u navedenim opštinama, od čega će najmanje njih 40 biti zaposleno na 12 mjeseci sa nadoknadama koje će se obezbijediti iz budžeta samog projekta.

Krajnji rok za slanje predloga projekata putem pošte je 7. novembar 2019. godine, a projekat se može dostaviti i lično do 07. novembra 2019. godine do 14:30h, na adresu Ministarstva finansija Direktorat za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći, ulica Stanka Dragojevića 2, 81000 Podgorica, Crna Gora. Sva eventualna pitanja, povodom apliciranja za projekat, aplikanti mogu poslati na e-mail adresu cfcu@mif.gov.me, a krajnji rok za traženje pojašnjenja u vezi sa projektom je 17. oktobar 2019. godine.

Podgorica 18.09.2019,

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top