\z
Flash Vijesti
You are here: Home / aktuelno / Romski Savjet i Help razgovarali o budućoj saradnji

Romski Savjet i Help razgovarali o budućoj saradnji

Predsjednik Romskog savjeta Isen Gaši sa svojim saradnicima razgovarao je sa direktorom organizacije Help g. Klausom Mokom o najnovijem pozivu za dostavljanje prijedloga projekata koji je raspisala Evropska delegacija u Crnoj Gori.

Help je, vodeći se dosadašnjom uspješnom saradnjom, odlučio da razgovara sa Savjetom u vezi eventualne saradnje na realizaciji projekta koji će pripremiti za ovaj poziv. Naime, ovim pozivom se traže projekti koji će za temu imati obuku i angažovanje romskih medijatora u oblastima socijalnog staranja, zdravstva i zapošljavanja.

U Helpu planiraju da projekat koji će kandidovati za podršku realizuju u tri opštine, u tri regiona naše zemlje. To su opštine Berane, Podgorica i Ulcinj. Savjet bi u ovom projektu mogao da ima ulogu saradnika jer status koji ima ne omogućava ulogu partnera u realizaciji.

Predsjednik Isen Gaši kazao je da je Savjet i do sada bio odgovoran partner organizaciji HELP i da je i mimo projekata pomagao ovoj organizaciji u realizaciji brojnih aktivnosti na unaprijeđenju položaja romske zajednice. Gaši smatra da je predložena ideja za projekat dobra i da se moraju izabrati pravi ljudi za ulogu medijatora. On je istakao i to da je narod veoma nezadovoljan učinkom onih koji su do sada radili kao medijatori.

Bilo je, kako je kazao Gaši, slučajeva da su medijatori naplaćivali usluge prema narodu iako to nije bilo predviđeno. Savjet je spreman da pomogne u realizaciji projekta kako bi on postigao svoj glavni cilj. Uloga Savjeta je , kako je istakao Gaši da uvijek radi u interesu naroda i da podržava i afirmiše sve ideje koje idu u tom pravcu.

U razgovoru sa predstavnicima Helpa preporučeno je da osim Berana i Podgorice u projekat bude uključena i opština Ulcinj kao lokacija na kojoj živi veliki broj romskih porodica i mjesto gdje postoji velika potreba da se radi sa Romima. Na kraju sastanka dogovoreno je da će Help inicirati susrete sa predstavnicima lokalnih samouprava u kojima se planira realizacija budućeg projekta na kojima će biti pozvani i predstavnici Savjeta.

Podgorica 16.09.2019.godine

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top