\z
Flash Vijesti
You are here: Home / aktuelno / Izgradnja lidera u preduzimanju odgovornosti za dalje integracije romske zajednice

Izgradnja lidera u preduzimanju odgovornosti za dalje integracije romske zajednice

Crna Gora je u proteklih deset godina ostvarila napredak u oblasti inkluzivnog obrazovanja romske populacije, ali ostaje prisutan izazov o izgradnji lidera koji će nova znanja i vještine u daljim integracijama svoje zajednice znati dalje da izgrađuju.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizovalo je edukaciju za mlade pripadnike/ice romske i egipćanske sa fokusom na stvaranje lidera u preduzimanju odgovornosti u daljim integracijama ove manjinske zajednice.

Cilj ove aktivnosti je da se formira grupa mladih lidera/ki obrazovanih za preuzimanje odgovornosti u daljim integracijama romske zajednice.Takođe, dogovoreno je da nakon svake obuke učesnici/e sami predlože određene ciljeve, dostižne za relativno kraći period, a predavači će im pripremiti izazove u vezi sa istim.

Ovakve radionice karakteriše individulni i rad u grupi u kojem se svaki učesnik/ica osposobljava za preuzimanja konkretnih obaveze. Sama grupa treba da se osposobi da prepozna aktuelnu situaciju romske i egipćanske populacije u Crnoj Gori, izazove i poteškoće, da traži rješenja.

Polaznici/e treba da donesu ideju, svoje odluke i pravac djelovanja, dok ih predavači usmjeravaju, osposobljavaju, podučavaju i motivišu. Na ovoj radionici predavači su bili eksperti iz Makedonije, sa prethodnim iskustvom u Albaniji, Kosovu, Srbiji, Makedoniji i Turskoj.

19.10.2019

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top