\z
Flash Vijesti
You are here: Home / aktuelno / Marija Šerifović bijesna poslije izbacivanja romske porodice na Dorćolu „Dajte ja ću platiti i skućiti familiju”

Marija Šerifović bijesna poslije izbacivanja romske porodice na Dorćolu „Dajte ja ću platiti i skućiti familiju”

Marija Šerifović bijesno je reagirala na potresnu priču o izbacivanju porodice Osmani iz njihovog doma na Dorćolu i ponudila im financijsku pomoć. Tada je više policajaca uklonilo ukućane iz njihove kuće, pa čak i bolesnu ženu koja je bila na nosilima.

“Iskreno … U ovoj mojoj lijepoj Srbiji ne može više ništa da me iznenadi … I ne mogu ni da opišem koja se količina bijesa u meni pojavi … Ali evo da ne bih rekla ono što mislim i bila prosta pjevaljka za neke … Ako neko ima kontakt – dajte ja ću platiti i skućiti familiju“, napisala je Šerifović na Tviteru.

Podsjećamo, kako navodi Združena akcija „Krov nad glavom“, Porodica Osmani godinama živi u kući u ulici Dunavski kej 30. Međutim, njihova kuća, izgrađena još 1934. godine je 2015. izbrisana iz zemljišnih knjiga, kao da uopće ne postoji.

Nakon četiri godine čekanja i niza žalbi i zahtjeva, Seladin Osmani je konačno dobio odobrenje da svoju kuću ponovo upiše u zemljišne knjige. Ali prije nego što je ovo rješenje postalo pravomočno, samo par dana kasnije, iz Grada je stiglo i rješenje o rušenju kuće.

23.10.2019.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top