\z
Flash Vijesti
You are here: Home / aktuelno / Obavezno programsko budžetiranje za inkluziju Roma i Egipćana 2016-2020

Obavezno programsko budžetiranje za inkluziju Roma i Egipćana 2016-2020

Do sada preduzete mjere i aktivnosti na planu unaprjeđenja položaja Roma i Egipćana u Crnoj Gori rezultirale su veoma značajnim i vidnim, ali ne i posve dovoljnim pozitivnim promjenama, saopšteno je na obuci koju je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava je organizovala za članove Komisije  za pračenje i implementaciju Strategije za socijalnu inkluziju Roma i Egipćana 2016-2020 na temu odgovornog  budžetiranja prema Romima.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava je 23. i 24. septembra 2019. godine organizovalo navedenu obuku u Kolašinu za članove/ice Komisije  za praćenje i implementaciju Strategije za socijalnu inkluziju Roma i Egipćana 2016-2020. Na ovoj obuci je navedeno da programsko budžetiranje mora da prati Strategiju za socijalnu inkluziju Roma i Egipćana 2016-2020, te da je obaveza svih relevantnih aktera da usklade novi strateški dokument sa predlogom budžeta.

Tokom interaktivnog dijaloga primijećeno je da država Crna Gora više izdvaja sredstava za romsku i egipćansku populaciju nego što stoji u izvještajima, te je predloženo da se u narednom periodu ulože dodatni napori u cilju sveobuhvatnijeg izvještavanja, stoji u saopštenju Ministarstva za ljudska i manjinska prava.
02.oktobar,2019.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top