\z
Flash Vijesti
You are here: Home / aktuelno / Unapređenje zapošljavanja za pripadnike Romske zajednice

Unapređenje zapošljavanja za pripadnike Romske zajednice

Projekt koji finansira Evropska unija „Unapređenje zapošljivosti – stvaranje održivih rješenja za RE stanovništvo u sjevernom dijelu Crne Gore“, čija je vrijednost 122.564 eura, počeo je 20. novembra i trajaće godinu. Projektom će se osposobiti nezaposleni Romi i Egipćani da pristupe tržištu rada poboljšanjem implementacije postojećih aktivnih mjera zapošljavanja i jačanjem lokalnih inicijativa za zapošljavanje na sjeveru.

Kroz ovaj projekat je planirana obuka na radu kod različitih poslodavaca za 37 pripadnika romske i egipćanske populacije. Prijavni obrasci zainteresovanim poslodavcima i nezaposlenima biće distribuirani tokom radionica, kao i dostupni na veb stranici Helpa. Takođe će biti predstavljeni programi stručnog osposobljavanja i usavršavanja. Polaznici će se podsticati da se prijave na njih kada se objavi javni poziv za kandidate za obuku saopšteno je iz Ministarstva finansija.

05.12.2019.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top