\z
Flash Vijesti
You are here: Home / aktuelno / Unapređenje zapošljivosti i stvaranje održivih rješenja za RE stanovništvo u sjevernom dijelu Crne Gore”

Unapređenje zapošljivosti i stvaranje održivih rješenja za RE stanovništvo u sjevernom dijelu Crne Gore”

Povodom početka realizacije novog projekta “Unapređenje zapošljivosti – stvaranje održivih rješenja za RE stanovništvo u sjevernom dijelu Crne Gore”, održan je sastanak partnera i saradnika koji će zajedno raditi na sprovođenju planiranih aktivnosti. Sastanku su prisustvovali predstavnici HELP-a, opština Berane i Bijelo Polje , Zavoda za zapošljavanje i Romskog savjeta.

Na sastanku su partneri i saradnici detaljno upoznati sa projektnim aktivnostima koje će se implementirati tokom trajanja projekta. Ovaj projekat finanasira Evropska Unija. Projektom će se osposobiti nezaposleni Romi i Egipćani iz opština Berane i Bijelo Polje da pristupe tržištu rada kroz poboljšanje implementacije postojećih aktivnih mjera zapošljavanja i jačanjem lokalnih inicijativa za zapošljavanje na sjeveru Crne Gore.

Cilj projekta je podrška socijalnoj inkliziji romske i egipćanske populacije u crnogorko društvo, obezbjeđenjem lakšeg pristupa tržištu rada.Projektom je planirana obuka na radu u trajanju od 6 mjeseci kod različitih poslodavaca za 37 pripadnika romske i egipćanske populacije. Oni će tokom obuke imati nadoknadu od 200 eura. Projekat omogućava i stručnu obuku za 10 korisnika.

Izbor korisnika će vršiti poslodavac u skladu sa znanjima i vještinama korisnika, koje odgovaraju poslodavcima za otvaranjem novih radnih mjesta. Za ovih deset korisnika biće kupljena oprema i materijal za radno mjesto kod poslodavca.Važnu pomoć u ealizaciji projekta pružiće Unija poslodavaca i Romski savjet. Ukupna vrijednost projekta je 122.564,22 eura.

09.12.2019.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top