\z
Flash Vijesti
You are here: Home / aktuelno / Moramo svi zajedno stalno raditi na ličnom usavršavanju, jer su veliki izazovi pred nama

Moramo svi zajedno stalno raditi na ličnom usavršavanju, jer su veliki izazovi pred nama

Danas je u prostorijama Romskog Savjeta  održan sastanak sa budućim medijatorima  Socijalne Inkluzije Roma i Egipćana u Crnoj Gori. Pored predsjednika Romskog Savjeta  Mensur Šaljaj, sastanku su prisustvovali i predsjednik U.O Senad Sejdović i član U.O Bekim Halili.

Oni su danas ugostili tri medijatora, koji su prošli kurs za medijatore i time su stekli osnovne preduslove  da mogu da budu radno angažovani kao medijatori u institucijama sistema. Ovom prilikom angažovano  je njih troje i to: Šejla Pepić, Agim Gaš i Nedžmedin Šalja.

Sastanak je bio informativnog karaktera i odnosio se na finalizaciji projekta o angažmanu tri pripadnika romske zajednice kao medijatori. Dva medijatora Šejla Pepić i Agim Gaš će biti angažovani  u Osnovnoj Školi “ Marko MIljanov” u Podgorici i njihov je zadatak da budu podrška i pomoć djeci iz RE zajednice. Treći  mediajtor Nedžmedin Šalja će biti angažovan u administrativnim poslovima u kancelariji Romskog Savjeta.

Predsjednik Romskog Savjeta  Mensur Šaljaj je u svom obraćanju istakao značaj i važnost koju medijatori imaju i poželio im je uspjeha u njihovom radu i daljnjem usavršavanju sa porukom “moramo svi zajedno stalno raditi na svom usavršavanju, jer su veliki izazovi pred nama” Projekat realizuje HELP Organizacija u saradnji sa Romskim Savjetom.

 Novinara: Muhamed Uković

13.11.2021.

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top