\z
Flash Vijesti
You are here: Home / aktuelno / Abazović: Romi su neodvojivi element bolje Crne Gore

Abazović: Romi su neodvojivi element bolje Crne Gore

 

U organizaciji Kabineta potpredsjednika Vlade, danas, 8. aprila 2022. godinepriređen je svečani prijem potpredsjednika Vlade dr Dritana Abazovića povodom obilježavanja 8. aprila – Međunarodnog dana Roma.

Povodom obilježavanja 8. aprila – Međunarodnog dana Roma, potpredsjednika Vlade dr Dritan Abazović ugostio je predstavnike Romskog savjeta na čelu sa predsjednikom romskog savjeta Mensur Šaljaj, predstavnike romskog civilnog sektora i druge zvaničnike.
Tom prilikom predsjednik Romskog savjeta se zahvalio potpredsjedniku Vlade dr Dritanu Abazoviću na prijemu i upoznao sve prisutne o svim značajnijim problemima sa kojima se Romi u Crnoj Gori susreću.
Potpredsjednika Vlade dr Dritan Abazović je istakao da je današnji dan svakako svečanost za sve nas, posebno za romsku zajednicu, koji su dio naše svakodnevnice i dio našeg društva. takođe je dodao da je put ka inkluzivnom društvu i građanskom društvo je vrlo trnovit i vrlo složen i to nesamo u Crnoj Gori nego svugdje u svijetu. Problem inkluzije romske zajednice nije svojstven samo u Crnoj Gori, on je svugdje prisutan gdje Romi žive.
Međutim naša je težnja da stvari mjenjamo na bolje, cilj nam je da afirmišemo dobre stvari i nataj način približimo se jedni drugima. Da shvatamo potrebi jedni drugih, pa samim tim i pomognemo jedni drugima da stvorimo državu jednakih prava za sve. Mi ćemo na tome istrajati i poručujem romskoj zajednici da u nama imaju iskrenog prijatelja.
Muhamed Uković
09.04.2022.

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top