\z
Flash Vijesti
You are here: Home / aktuelno / Romski savjet: Umjesto da bijete romsku djecu, insistirajte da institucije rade svoj posao

Romski savjet: Umjesto da bijete romsku djecu, insistirajte da institucije rade svoj posao

Najoštrije osuđujemo nasilje nad bilo kojom djecom i pozivamo građane da umjesto nasilja prema romskoj djeci insistiraju na odgovornom i profesionalnom radu sistemskih institucija. Umjesto da bijete romsku djecu, insistirajte da institucije rade svoj posao – poručili su iz Romskog savjeta.

Ranije je iz Uprave policije saopšteno da je protiv Žabljačanin B. G. (45) podnijeta krivična prijava, jer je osumnjičen da je juče oko 14 sati na dječjem igralištu u tom gradu fizički napao jedanaestogodišnjaka. “Postupajući tužilac se izjasnio da se u radnjama B. G. stiču elementi krivičnog djela zlostavljanje, te je naložio podnošenje prijave protiv osumnjičenog, u redovnom postupku“, rekli su iz Uprave policije.

Iz Romskog savjeta su na Fejsbuku kazali da se prema njihovim podacima incident dogodio na dječijem igralištu u ulici Vuk Karadžića na Žabljaku na kojem se planira i izgradnja vjerskog objekta.

16.maj.2022.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top