\z
Flash Vijesti
You are here: Home / aktuelno / U Podgorici je realizovan projekat “Reopen Doors”

U Podgorici je realizovan projekat “Reopen Doors”

Projekat “Reopen Doors” je realizovan u Podgorici u saradnji sa Glavnim gradom i Romskim savjetom. Cilj projekta:  obuka i stažiranje  mladih Roma u administraciji Glavnog grada. Romski Savjet je bio partner u ovom projektu tokom realizacije ovog  projekta.
Projekat je trajao godinu dana, od toga osam  mjeseci obuke u Edukativnom centru Montenesoft, gdje je 30 polaznika učilo digitalne vještine, kompjutersku pismenosti, crnogorski jezik, engleski jezik, administrativne vještine, rad sa psihologom i sociologom i interkulturalno učenje.
Od njih 30 koliko je pohađalo obuku, dvanaestoro njih  koji su pokazali nabolji rezultat na kraju obuke stažiralo je u poslovnim jedinicama Glavnog grada. Nakon zavrsenog stažiranja, Glavni Grad je iskazao potrebu da zadrži četvoro  najboljih  (Veron Halili, Samanta Bajra, Nakija Rama i Dževad Alijaj )  i pružio im mogućnost zaposlenja za još dodatana 4 mjeseca od septembra do kraja decembra. U planu je da od njih  četvoro, dvoje najboljih dobije ugovor o stalnom zaposlenju  u jedinicama  Glavnog Grada.
Navedene  pojedinosti su saopštili  Predstavnici Romskog savjeta: Predsjednik Mensur Šaljaj, Predsjednik UO Senad Sejdović,  Ljubomir Milev, Koordinator edukativnog Centra Montenesoft i Natalija Đaletić  Izvršna direktorica Edukativnog Centra Montenesoft.
Predsjednik Mensur Šaljaj  se zahvalio predstavnicima Edukativnog Centra Montenesoft na saradnji i izrazio nadu i očekivanja da će ovakvih projekata biti i ubuduće. Takođe je pohvalio krajnji cilj ovog projekta, a  to je učešće Roma u institucijama sistema i nastavio: “Ovakvi projekti su trajnog karaktera.

Muhamed Uković

18.11.2021.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top